Elspeet Open 2023

08 oktober 2023


Verslag finaledag van het 30ePLUS Elspeet Open.  Wederom waren de weergoden ons goed gezind. Onder ideale weersomstandigheden werd er om 13.30 uur begonnen met de finales. De afgelopen twee weken werden alle wedstrijden die tot de finale hebben geleid gespeeld met slechts een buitje op een dinsdagavond.  Er waren in totaal 93 deelnemers en er werd gespeeld in poules. Daardoor waren er de afgelopen weken inclusief de finales 90 partijen. 

Klokslag 13.32 uur gingen alle spelers voor de eerste finale speelronde de baan op. Op baan 1 speelden Frans van Eck en Marieke Kalle uit Ermelo tegen het Elspeetse koppel Henri en Teunie Vermeer in de Gemengd Dubbel 6 en dat begon met breaks over en weer en dan beloofd het toch een mooie wedstrijd te worden. Er ontwikkelde zich een leuke tennismatch, waarbij het koppel uit Ermelo uiteindelijk steeds beter begon te spelen en de winst in de eerst set naar zich toe trok met  6-2 en eigenlijk trokken ze dit verder in de tweede set door. Ze waren net even te sterk voor Henri en Teunie en dat betekende dat Marieke en Frans zich dit jaar kampioenen mochten noemen door een wederom winst in de tweede set met 6-1. 

Op baan 2 begon de Gemengd Dubbel 7 finalepartij tussen Harry en Arieta de Weerd uit Elspeet tegen het koppel  Maarten van Loon en Ingrid de Vries uit Wezep. Bij het Elspeetse koppel was er toch enigszins sprake van wat zenuwen in de beginfase. Een gelijkopgaande strijd met lange slagenwisselingen en dat resulteerde na een 6-6 stand in een tiebreak die werd gewonnen door Maarten en Ingrid. Terwijl de spelers op baan 1 al van de baan gingen begonnen de spelers op baan 2 aan hun tweede set. De tweede set was ook spannend. Harrie en Arrieta kwamen al vrij vlot voor met 3 – 1 maar toen sloeg de vermoeidheid toe en ook de zenuwen speelden een rol in deze strijd. Na ruim twee uur tennissen wonnen Maarten en Ingrid deze set met 6-4 en konden ze zich kampioenen noemen.

Een mooie meeslepende partij op baan 4 ( elke insider weet natuurlijk dat het clubgebouw Baan Drie heet uit de tijd dat  TV Elspeet nog maar 2 banen had) begon de partij in het Dames Dubbel 7 tussen Eefje van Manen met Berta Schoonbeek tegen Willy Elbertsen en Tanja Lagerweij. Een geheel Stroese aangelegenheid. De dames kennen elkaar dus door en door. Dat beloofde wat te worden, een mooi schouwspel  voor het vele publiek dat op het terras zat om de wedstrijden te bewonderen. In de eerste set begonnen Eefje en Berta wat stroef maar toch trokken ze de set naar zich toe met de cijfers 6-1 Daarna ging het anders, Eefje en Berta raakten geen bal meer goed, leek het wel en dat resulteerde in een zeer snelle tweede set die werd gewonnen door Willy en Tanja met 6-0. Een derde set moest dus duidelijkheid geven  over de uitslag. Beide stellen gingen er weer vol goede moed tegenaan maar uiteindelijk waren het  Willy en Tanja die in een flow zaten en de winst in de derde set naar zich toe trokken met 6-1.

Om 15.00 uur werd de tweede ronde van de finalepartijen gespeeld op baan 1 begon de Heren Dubbel 6 partij tussen Kees van Marle en Michiel Waterman tegen Jurjen Klerks en Remco Pap, allen uit Nunspeet. Tja en het was te  merken dat we hier te maken hadden met een speelsterkte 6 partij want de harde klappen en smashes waren niet van de lucht. Doch trokken Kees en Michiel in de eerste set de winst naar zich toe met 6-2.  Het publiek genoot van deze partij en dat was duidelijk ook te horen aan de Oh’s en de Ah’s en het applaus dat geregeld klonk vanaf de terrassen. Het bleef spannend en het tennis was van een behoorlijk niveau en de tweede set ging naar Jurjen en Remco met 6-3, dus moest  er een derde set aan te pas komen om tot een winnaar te komen. Het spelniveau werd steeds beter . Maar één ding was duidelijk, Jurjen en Remco zaten in de goede flow en zetten dat overduidelijk door in de derde set. Kees en Michiel waren de wat meer technische spelers maar ze konden duidelijk niet meer op tegen het geweld dat vanaf de andere kant van het net kwam en dat resulteerde dan ook in een ruime overwinning door het Koningskoppel Jurjen en Remco. Het werd in die 3e set maar liefst 6-0 voor hen en dus de kampioenen van dit toernooi in de Heren Dubbel 6.

Op Baan 2 was er een Dames Dubbel 6 partij tussen wederom Marieke Kalle en Jeanette Timmer uit Ermelo tegen Laura Bonhof en Esther Wajer uit Hulshorst.  De dames begonnen ruim een half uur later aan hun partij omdat de vorige partij op Baan 2 was  uitgelopen. Een prachtige gelijk opgaande strijd met prachtige rally’s waarbij het duidelijk werd dat Laura en Esther net iets sterker waren. De eerste set wonnen ze dan ook met 6-4. De 2e set was weer gelijkopgaand met lange slagenwisselingen. En ook in deze tweede set trokken Laura en Esther uiteindelijk aan het langste eind en  wonnen deze 2 uur durende partij. De tweede set eindigde weer in 6-4 en daarom konden ze zich de kampioenen noemen. 

Op baan 4 begonnen Arno van den Beld met Arie Brons uit Voorthuizen hun Heren Dubbel 7 finale-patij  tegen het Ermelose koppel Seamus Moore en Dennis Oldenburger . Een mooie gelijkopgaande wedstrijd en dat resulteerde in een gelijke eindstand in de eerste set 6-6 en de  tiebreak die volgde werd gewonnen door Arie en Arno.  De tweede set was minder spannend en in no time afgelopen. Arno en Arie wilden er geen gras over laten groeien en duidelijk maken dat ze wel degelijk de sterkste waren en dat bleek uit  de uitslag. Ze wonnen de set met 6-0 en waren kampioen en konden de rozen in ontvangst nemen.

Het  was weer een prachtige dag en aan het einde werden alle prijzen uitgereikt  door de leden van  de toernooicommissie,  die de 30e editie van het PLUS Elspeet Open toernooi weer op een prachtige manier hebben georganiseerd. Ook was er natuurlijk dank voor alle sponsoren, extra kantinediensten en verdere vrijwilligers die dit toernooi weer tot een groot succes hebben gemaakt. 

The observer  

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 577 491 151

Adres

Uddelerweg 98
8075 CK Elspeet

KVK-nummer

40094966