Over competitie spelen vanuit de KNLTB

 Jaarlijks doen er meer dan 200.000 tennissers mee aan één of meerdere KNLTB-competities. Hiermee heeft Nederland één van de grootste georganiseerde tenniscompetities van de wereld.

Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor jouw vereniging. Gedurende een bepaalde periode in het jaar speel jij met jouw team tegen teams van andere verenigingen in de omgeving. Competitie spelen is het gevoel van willen winnen en elkaar steunen als er verloren wordt. Het gaat om het teamgevoel en de saamhorigheid. 

 Door wedstrijden te spelen, word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport. Naast het ontwikkelen van jouw spel- en tennisvaardigheden heeft competitie spelen nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid en je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen op en naast de baan. Niet gek dus dat de competitie door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen wordt beschouwd!

 Er is een competitie voor iedereen 
De KNLTB heeft het hele jaar door een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd, op iedere dag van de week en voor elke leeftijd. Het maakt niet uit of je net begonnen bent of al langer speelt; iedereen kan meedoen.  

Tenniskids 
Voor kinderen t/m 12 jaar heeft de KNLTB Tenniskids ontwikkeld.
Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. De jongste jeugddie spelen in Rood, Oranje en Groen kunnen competitie spelen door mee te doen aan de Tenniskids competitie. Jaarlijks doen er al zo'n 25.000 kinderen mee aan de Tenniskids Competitie. Doe je ook mee? Klik hier en ontdek alles over de Tenniskids competitie.  

Junioren 
Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie. Samen met een team bestaande uit meisjes, jongens of jongens en meisjes ga je de strijd aan met teams van andere verenigingen. Je kan in het voor- en in het najaar zowel op zaterdag als op zondag competitie spelen. Meer dan 14.500 junioren doen jaarlijks mee aan de KNLTB Junioren competitie. Doe je ook mee? Klik hier en ontdek alles over deze competitie.

 • Senioren 
  Alle tennissers boven de 17 jaar, de senioren, kunnen deelnemen aan een divers aanbod van competities die in verschillende periodes in het jaar worden aangeboden, op iedere dag van de week en op elk niveau. Er is dus een competitie voor iedereen, of je nu al jaren tennist, of net begonnen bent.  Aan bepaalde competitiesoorten zijn leeftijdscategorieën gekoppeld, zoals 17+, 35+, 50+. Dat betekent dat je pas mag deelnemen aan die competitie als je minimaal die leeftijd hebt. Daarnaast kan er in verschillende samenstellingen worden gespeeld, zoals dames, heren en gemengd (dames en heren). Competitie spelen wordt door velen beschouwd als het hoogtepunt van het jaar.

  Mag iedereen meedoen aan een KNLTB-competitie?  
  Om competitie te mogen spelen dien je lid te zijn van een KNLTB-vereniging. Wanneer je lid wordt van een vereniging vlak voor of tijdens de competitie mag je ook deelnemen aan een competitie. Daarbij geldt wel dat je op de betreffende speeldag als lid van de vereniging geregistreerd moet staan bij de KNLTB om op die speeldatum te mogen spelen. 

   Schrijf je het liefst in met een heel team. We willen zoveel mogelijk teams (en mensen) kunnen inschrijven. Dus schroom niet om je op te geven. We horen het ook graag als je geen (compleet) team hebt, maar wel graag mee wil doen. Dan kijken we wat er mogelijk is.    
  Stuur een mail naar: [email protected] en geef door:
 • wie de captain is van je team    
 • welke teamleden er meedoen in je team    
 • voor welk competitie onderdeel je wilt inschrijven    
 • eventuele bijzonderheden    

  Voor vragen of meer informatie, kijk op de KNLTB site of neem       contact op met Henri Vermeer, Willem Mouw of Gerrit  Verhaar. Voor meer informatie: https://www.tennis.nl/alles-  over-tennis/competitie/senioren/voorjaarscompetitie/    

  Let Op: Donderdagavond is onze grabbelavond. Dan kan er  geen competitie worden gespeeld op onze vereniging. Op zondag is ons park gesloten en kan er dus ook niet worden gespeeld.     

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 577 491 151

Adres

Uddelerweg 98
8075 CK Elspeet

KVK-nummer

40094966